Hanna Pakarinen

Jokapäiväinen

Tulevista keikoista! Ja vähän muustakin..

Julkaistu: 18.4.2016, 22:37

Viime viikonloppuna olin pitkästä aikaa bändin kanssa omalla keikalla.

Perjantaina Savoy-teatterissa Helsingissä ja lauantaina Aurasalissa, Aurassa. On ollut ihan mielettömän ihanaa päästä pitkästä aikaa rakkaiden soittajien kanssa yhdessä samalle lavalle esiintymään.

Viimeeksi olen tehnyt bändin kanssa niin sanottuja omia keikkoja toissa kesänä (-14) ja niitäkin vaan muutaman. Olen tarkoituksella viettänyt hiljaiseloa tällä rintamalla. Koin että palo tekemiseen täytyy löytää uudestaan.

Viimeisten vuosien aikana olen löytänyt henkireiän Carolan musiikista. Olen tehnyt musiikillisesti perinteisellä meiningillä noita esiintymisiä satunnaisesti. Mie olen rakastanut tehä noita keikkoja sen takia että tavallaan ei tarvitse ottaa mistään vastuuta itse. Kuulijathan tietää mitä ovat tulossa kuuntelemaan. Miehän vaan tulkitsen ne jo tutut laulut mitkä ansaitsee tulla kuulluksi.

Jo alusta asti minulle on väläytelty ajatusta, josko näitä kannattaisi levyttää itse myös.

Torppasin idean kerta toisensa jälkeen koska minun mielestä Carola on nämä jo kertaalleen levyttänyt, miksi niitä siis enää toistamaan?

Vuosi sitten Savoyn esiintymisen jälkeen, kun taas kerran minulta kysyttiin että mistä tätä levyä voi ostaa, annoin sen ajatuksen vihdoin tulla. Niin, että mitäpä jos kuitenkin? Mutta omalla tyylillä. Miun näköisiä versioita.

On aivan ihanan vapauttavaa levyttää ihan reippaasti vanhoja lauluja, osa yli 50 vuotiaita sellaisia. Ei ainakaan tarvitse miettiä että “onkohan näissä biiseissä mitään”, “tajuukohan jengi?” :D.

Ja on myös ollut ihan huikeeta tehdä täysin omia versioita vapautuneesti ilman mitään sääntöjä.

Tämä ei ole yksittäinen syrjähyppy “omasta” musiikista pois.

Tämä on nyt miun omaa musiikkia.

Ja tätä musiikkia myö esitellään teille bändin kanssa näillä keikoilla :). Koska levyn saa kuunteluun vasta syksyllä!

Ja tämä on se tärkeä juttu:

Nämä “ilta Hannan kanssa”-konsertit koostuu miun omatekemistä lauluista aikaisemmilta levyiltä ja näistä syksyllä ilmestyvällä levyllä olevista kappaleista.

Liikkeellä on väärinkäsitystä siitä että nämä konsertit olisi pelkkää Carolan musiikkia, näin ei siis ole. Olisi kauhea harmistus jos joku joutuu pettymään, mutta toivon ettei niin käy. Ollaan saatu kiva ilta rakennettua yhdessä näistä uusista sovituksista ja miun ihan omatekemistä lauluista :).

Jos haluaa esimakua tulevasta, käy kuuntelemassa “Herrojen kanssa pellon laidassa” tai “Penkki,puu ja puistotie”. Ne ovat jo julkaistu :).

Viikonlopun keikat olivat jännittäviä ja ihania yhtäaikaa. Se on aina superpelottavaa nousta sinne lavalle.

Mutta mie rakastan sitä. Ja mie rakastan sitä että saan jakaa ihmisten kanssa näitä tarinoita. Miun paikka on varmaan monessa paikkaa, mutta yksi paikka missä miun pitää olla on lava.

Nähdään siis keikoilla ❤️.

-Hanna